top of page
Zoeken

Help wat trek ik aan bij mijn fotoshoot! 8 kleding tips voor mooie foto's.

Voor sommige mensen kan het boeken van een fotoshoot best spannend zijn, als je dan eenmaal die afspraak hebt gemaakt wil je natuurlijk dat alles perfect verloopt. Het perfecte resultaat licht niet alleen bij de locatie of het licht tijdens de shoot maar ook bij de kleding, daarom vandaag 8 tips die je gaan helpen.


Al bijna 2 jaar mag ik verschillende mensen vastleggen, jong, oud, dik, dun, groot, klein, blond, bruin, in de winter en in de zomer en ga zo maar door! Het maakt voor mij niets uit en elke foto sessie is uniek. Elke familie verteld zijn eigen verhaal. Om dit verhaal te kunnen versterken is het mooiste om de focus op de personen zelf te leggen. Om dit goed te kunnen doen als fotograaf helpen afleidende printjes totaal niet! Hoe hip deze dan ook maar zijn. Daarnaast helpen deze tips nodige dilemma’s voorkomen bij een grotere groep, gezin of familie shoot. Je zult maar meemaken dat oom Kees op zijn badslippers met witte sokken aankomt.

Nou goed je snapt het verhaal... hier komen de tips!


1. Verschillende printje's of logo's


Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Printjes zorgen voor afleiding zo wel afleiding van de personen die op de foto gaan als van de locatie. Niet op elke locatie past elke print. Je krijgt dan een soort schreeuwerige bijeenkomst van prints die in het geheel iets wat rommelig kunnen aandoen. Printjes worden het meest gedragen maar zijn dus ook het aller eerste in of uit de mode. Om niet te spreken over een logo, mensen gaan lezen wat er op de shirts staat in plaats van goed op te letten wat er daadwerkelijk echt op het beeld gebeurd. Ook bepaalde merken gaan uit de mode maar een klein embleem geeft niet zo lang het niet het belangrijkste deel van het kleding stuk in beslag neemt.


2. Voel je lekker in je kleding


De meest magische tip: Voel je lekker in je kleding! Je voelt je niet comfortabel als je elke 5 minuten je blouse moet controleren of hij goed zit, zitten alle knoopjes nog dicht of kun je niet fijn lopen in een strakke broek trek dan maar iets anders aan!


3. Aarde tinten en pastel kleuren


Wil je zekerheid kies dan voor aarde tinten deze sluiten mooi aan op elke omgeving zonder dat het er vreemd uit komt te zien. Daarnaast doen pastel tinten het ook altijd erg goed. Deze kleuren stralen rust en liefde uit en passen daarom perfect bij een shoot waar je jullie band vast legt.

4. Vermijd felle kleuren


Als we het dan toch hebben over verschillende mode trends laten we het dan even hebben over felle kleuren. Hopelijk begrijp je door de bovenstaande beelden dat fluorescerend kleuren zoals fluorescerend groen of knal roze niet helemaal passen in een familie die gekleed is met bruin en donker groen. Met name bij familie shoots of een gezinsportret is het beter om voor rustige kleuren te kiezen. Naast dat we graag de focus op de personen zelf leggen kunnen bepaalde felle kleuren afgeven op de huid zoals rood en andere knal kleuren. Het gaat dan een hele klus zijn om in de nabewerking te zorgen dat iedereen er hetzelfde uit komt te zien in het gezicht als er verschillende tonen en tinten worden gedragen.


5. Kies een basis kleur


Heeft papa alleen maar zwarte kleding in de kast? Of vinden jullie 1 bepaalde kleur heel mooi? Bouw vanuit daar dan verder aan jullie kleding lijn. Ga niet gelijk allemaal voor wit maar kijk hoe je dit bijvoorbeeld mooi kan combineren met groen en bruin.


6. Wat wil je uitstralen


Wat willen jullie uitstralen? Wat voor koppel zijn jullie? Wil je gelijk dat de hele wereld weet dat jullie een meisje krijgen? Misschien zijn jullie wel een super stoer gezin? Probeer dit dan met de kleuren ook terug te geven. Je kan natuurlijk je motor mee nemen naar een fotoshoot maar je kan ook over de pastel kleding een stoer zwart jack dragen. Dit is naast kleding natuurlijk ook door te trekken in diverse dingen die je mee mag nemen tijdens jullie fotoshoot.


7. De omgeving van de fotoshoot


Zeker heeft de omgeving ook invloed op wat je aan kunt doen. Maar de bovenstaande tips gelden eigenlijk voor elke omgeving in grote lijnen door rust en ruimte te brengen. Heb je nou een unieke shoot zoals op de heide, het strand of in de studio bedenk dat voor jezelf of de tips van toepassing zijn? Bij de heide kun je gaan voor pastel tinten je valt mooi in de omgeving net zoals donker groen in het bos! Je kunt dan natuurlijk ook voor een bruin of grijs tint gaan om er net wat meer uit te springen. Dit geld ook voor de fotostudio bij een cakesmash is het super leuk om de kleuren aan te laten sluiten op je thema maar bij een zwarte achtergrond leg je de foto's extra op het gezicht als je een zwart shirt draagt.

Wil je er nou uit springen door niet te kiezen voor groen en bruin probeer dan kleuren als okergeel, bordeauxrood of kobaltblauw eens! Deze kunnen juist een heel mooi verfrissend effect geven vooral met de herfst. Op het strand zullen pastelkleuren zoals lichtblauw, lichtgroen of lichtbruin goed passen.
8. Last but not least


Vraag gerust hulp! Ik ben via Instagram goed te bereiken en tussen 9 en 6 ook via de app! Stuur gewoon je foto als je twijfelt wat je aan moet trekken. Bij een volledige shoot ( dus geen mini ) Is het ook gewoon mogelijk om halverwege even een outfit te wisselen! En nog veel belangrijker geniet! Geniet gewoon van jullie uitje naar het bos of de zandverstuiving of waar we dan ook maar heen gaan op avontuur samen. Geniet er van!

Een fotoshoot moet vooral leuk en ontspannen zijn dat zorgt er ook voor dat we de spontane momenten kunnen vastleggen. Geniet vooral met volle teugen zodat jullie er een mooie herinnering aan overhouden. Op die manier genieten jullie ook het meest als we de foto's terug kijken. Geen foto is perfect maar als je hebt genoten van het proces dan is het een blijvende warme herinnering.


Hopelijk heb ik je zo een beetje op weg kunnen helpen. Naast de vaste kleding tips voor jezelf heb ik ook prachtige mama jurken voor mama's en mama's to be. Ik kijk er erg naar uit om jullie verhaal vast te mogen leggen en mocht je nog geen afspraak hebben gemaakt maar ben je wel heel erg benieuwd geworden naar een fotoshoot, boek dan een plekje via de onderstaande knop!Heb je nog twijfels over je outfit laat gerust een foto achter in mijn DM zo dat ik met je mee kan denken.

Liefs, Michelle.


bottom of page