top of page
Zoeken

Hoe onzeker ik was toen ik voor mezelf begon?

Meeeggaaaa onzeker! Jeetje waar moet ik beginnen...

Als ik nu terug kijk had ik ook echt wel wat dingen anders aan moeten pakken en als ik nu aan het schrijven ben is mijn onderneming nog steeds onzeker. De ene week heb ik 8 shoots en de andere week niks. Maar hoe ik dan aan die 8 shoots kom en hoe ik mijn bedrijf laat groeien dat lees je hier onder.

Wacht, wat? Geen winst?

Dat was mijn eerste reactie toen ik besloot om voor mezelf te beginnen als fotograaf, nadat ik bij een ander bedrijf was vertrokken. In het begin kostte het veel tijd en energie om alles op te zetten, vooral omdat ik niet veel geld had om te investeren. Maar langzaam kwamen de fotoshoots op gang en de reacties waren geweldig! Ik maakte leuke Instagram verhalen en filmpjes en af en toe vroeg ik een zwangere mama om te fotograferen en zo mijn portfolio aan te vullen. Maar ik wilde meer. Ik wilde groeien en beter worden. Ik besloot om extra opleidingen te volgen en me aan te sluiten bij 'The Level Up' van Sunfield Academy. Ja, het kostte me mijn net gemaakte winst, maar ik wist dat het de moeite waard zou zijn. Samen met andere fotografen konden we brainstormen en elkaar helpen. Zo hebben we zelfs een bruiloft in de Dolomieten vastgelegd!


Het is waar dat samenwerken je verder kan brengen dan alleen.

Ik heb geleerd dat je niet kunt groeien als je altijd op dezelfde plek blijft zitten. Je moet investeren in jezelf en in je bedrijf om vooruit te komen. Ik heb veel cursussen en opleidingen gevolgd en ik kan eerlijk zeggen dat ik er altijd meer van heb geleerd dan ik had verwacht. Het is misschien gek om alle inzichten en tips hier weg te geven, maar als je me een berichtje stuurt, ben je altijd welkom in mijn studio voor tips en tricks!


Liefs, Michelle


Comments


bottom of page