top of page
Zoeken

Mijn week als ondernemer

De maanden vliegen voorbij. Waar de eerste jaren als fotograaf in januari echt om te huilen zijn, is het dit jaar juist heel erg fijn dat ik even de rust heb, mede door de verbouwing in de studio maar ook door een bruiloft die eraan zit te komen. We zitten nu halverwege februari. Ik ben net terug van een week fotograferen van een bruiloft op Curaçao en het bezoeken van familie daar. Ik neem jullie graag mee hoe dit verder gaat omdat mensen vaak niet weten hoeveel tijd hier uiteindelijk in gaat zitten, en omdat ik gewoon hele leuke werkweken heb haha.


Maandagochtend doe ik het wat rustig aan vanwege de jetlag. Ik beantwoord wel wat e-mails en maak een wandeling met de hond. In de middag loop ik ver met de hond en ga daarna aan de slag met de selectie van de eerste fotoshoot op Curaçao. Wel-niet-wel-niet, zo gaat dat haha, en dan begint het grote werk. Aan het einde van de middag is de grote bewerking klaar, maar ik laat de beelden even rusten voor een tweede keer bekijken.


's Avonds heb ik een gesprek met een bruidspaar, dus vertrek ik op tijd naar de studio om hun vragenlijst door te nemen die ze alvast invullen, en ook alle kleine details in te vullen en koffie te zetten. Dinsdagochtend begin ik heel enthousiast en vroeg omdat het bruidspaar akkoord heeft gegeven. Ik wil niet te opdringerig zijn, dus ik begin met het uitzoeken van een newbornshoot. Tegen 10 uur open ik de mail, beantwoord ik wat vragen en verstuur ik de bevestiging en aanbetaling naar het bruidspaar. Ik maak daarna de newbornshoot af en stuur die ook naar de klant toe. Mijn broodje eet ik aan mijn bureau terwijl ik een leuke Instagram-post aan het schrijven ben. Op woensdag komen er collega-fotografen langs. Superfijn om even te sparren en ik krijg tips voor mijn eigen website. Ik verzorg de koffie en thee in de studio, en als ze weg zijn, eet ik snel een broodje. Ik heb veel enthousiasme om mijn website nog beter te maken, maar ik heb ook veel ideeën en werk al die ideeën uit in mooie minishoots. Ik bereken mijn prijzen daarbij, hoeveel uur ik eraan werk, hoeveel voorbereiding en boodschappen gaan kosten, en bepaal een betaalbare locatie die in de meeste gevallen toch mijn eigen studio zal zijn. Ik werk de agenda bij met betrekking tot de minishoot-plekken en de geplande bruiloft en word dan plotseling gebeld waar ik blijf voor het eten... 's Avonds ga ik nog even door, want ik kom maar niet uit de juiste woorden voor de minishoot-teksten.


Op donderdag heb ik een leuke meeting over studio-ins en outs, want we staan samen op de 9 maandenbeurs volgende week. Na de vergadering bestel ik extra flyers en breek ik mijn hoofd over de ideeën voor de beurs, wat ik moet meenemen, enzovoort. Ik bedenk me ook dat ik de mail helemaal nog niet heb gedaan, en ik beantwoord nog wat vragen. Donderdag begin van de middag geef ik mezelf vrij om dingen te gaan zoeken voor de nieuwe studio. Niet helemaal vrij dus maar wel een leuke taak.


Op vrijdag kom ik héél enthousiast terug van de newbornshoot om wat dingen klaar te zetten voor de beurs in de studio, want zaterdag fotografeer ik bij Boetiek de Bruid in Harderwijk en ben ik dus niet op kantoor. Tot mijn schrik stap ik in een enorme plas water. De mannen die het dak aan het maken zijn, hebben denk ik ergens iets vergeten of nou ja, zeg het maar... Er ligt gemiddeld 3 cm water over de hele benedenverdieping. Zonder na te denken pak ik zoveel mogelijk handdoeken, theedoeken en vaatdoeken die ik heb en ik haal minstens 3 emmers eerst van de vloer. Zo te zien valt de schade mee. Een aantal achtergronden en kussentjes kunnen wel echt weg en verder zoveel mogelijk wassen en drogen. De poten van het newbornbed hebben wel veel water opgezogen en mijn mooie Perzische kleed onder het bed is nat en verkleurd. Uiteindelijk ben ik vrijdag en zaterdag druk met alles verplaatsen en drogen met een verwarming.

Volgende week gaan de schilders in de nieuwe studio aan de slag. Ik sta zelf op de beurs, dus dat scheelt gelukkig dat ik dan niet aan de slag hoef in de studio of mensen teleur moet stellen. De Negenmaandenbeurs is van woensdag tot zaterdag in Amsterdam en je kunt daar een fotoshoot winnen en gratis op de foto bij mij! Hopelijk komen jullie gezellig even langs. En laat ook gerust weten door een berichtje op Instagram, wist jij dat er zoveel voorbereidingstijd in jullie fotoshoot zit?


Liefs, MichelleComments


bottom of page